Korets historie

Jubelkoret startede som kirkekor i Ferslev Kirke under ledelse af Henrik Husum i 1975.  Da han flyttede til Jylland, overtog Karen Nielsen ledelse og dirigentjob.

Som repræsentant for Jægerspris Kommune besøgte Jubelkoret Loppi i Finland og gav flere koncerter for den lokale befolkning.  Vi kørte i en lille bus gennem Sverige og sejlede til Turko. Det var formentlig første gang mange af os oplevede en rigtig finsk sauna med efterfølgende bad i den kolde sne.

Jubelkoret har gennem årene afholdt en række koncerter både i – og uden for Hornsherred. Koret optræder gratis, hvis et hospice henvender sig.  Det er en umådelig positiv oplevelse, som skaber glæde og livsmod.  Vi har besøgt Arresødal tre gange og Himmelev en gang.  Loger er ikke mere lukkede, end der er plads til besøg udefra. Loger i Roskilde, Frederiksværk og Frederikssund har haft besøg af Jubelkoret.

Koret var med til at etablere ”Musik over Broen”, som skulle markere sammenslutningen af den nye Frederikssund Kommune med musikalske arrangementer i 2008.  Der var fem kor tilknyttet MoB:  Skibbykoret, Slangerupkoret, Jægerspriskoret, Fjordkoret og Jubelkoret.  En række vellykkede arrangementer satte punktum for MoBs eksistens. Med et stigende antal koncerter og arrangementer i egen kalender, kunne vi ikke afse tid til alle de store og tidskrævende opgaver i MoB regi.

Vi har også et venskabskor i Norge, i Bjugn i nærheden af Trondheim. Vi var deres gæster på deres nationaldag d. 17. maj. 2011. Det var en fin oplevelse.

I 2014 har koret været på besøg hos vore svenske korvenner Tonsättarna i Olufström, hvor vi deltog i en fælleskoncert i Folkets Hus d. 12. april. Under fanen Lyd- og videofiler her på hjemmesiden finder du en optagelse fra denne koncert.

Tivoli har dannet en vellykket ramme om vores deltagelse i Korenes Dag tre gange de senere år, senest i 2016.

Et medlemskab af kor 72, som er landsdækkende, giver muligheder for flere koncerter, ekstra uddannelse og oplevelser.

 

Gruppebillede